Santoku noži

12 items total
Nož Santoku KANETSUGU MIYABI ISSHIN, 18 cm, Dellinger
56,99 €
DNGRSXL2003
Nož Santoku SAMURAI PROFESSIONAL DAMASCUS, 13 cm, Dellinger
70,99 € –5 %
67 €
DNGRSXLKHP5
Santoku nož 800DP, 18 cm, Miyabi
277 € –23 %
Santoku nož 800DP, 18 cm, Miyabi
Na zalogi na spletu (4 pcs)
212 €
MB54487181
Santoku nož KARASU, 11,5 cm, Dellinger
125 € –6 %
Santoku nož KARASU, 11,5 cm, Dellinger
Na zalogi na spletu (10 pcs)
117 €
DNGRSXLKH128
Santoku nož KIRITSUKE, 18 cm, Dellinger
Santoku nož KIRITSUKE, 18 cm, Dellinger
Na zalogi na spletu (4 pcs)
313 €
DNGRSXL9303
Santoku nož MANMOSU, 18 cm, Dellinger
Santoku nož MANMOSU, 18 cm, Dellinger
Na zalogi na spletu (16 pcs)
167 €
DNGRSXLKH109
Santoku nož DAMASCUS 67, 17,5 cm, Samura
95 € –10 %
Santoku nož DAMASCUS 67, 17,5 cm, Samura
Na zalogi na spletu (2 pcs)
85 €
SMRSND67NS7
Santoku nož ROSE WOOD DAMASCUS, 17,5 cm, Dellinger
102 €
DNGRXZB27RW7
Santoku nož RAN PLUS, 12,5 cm, črna, Yaxell
New
164,99 €
YAX36612
Santoku nož RAN PLUS, 16,5 cm, črna, Yaxell
New
221,99 €
YAX36601
Santoku nož SUPER GOU YPSILON, 16,5 cm, črna, Yaxell
New
699,99 €
YAX37201
Santoku nož SUPER GOU, 16,5 cm, rdeča, Yaxell
New
514,99 €
YAX37101

Noži Santoku - eden najbolj univerzalnih nožev v vaši kuhinji

Kaj je nož Santoku?

Nož santoku je zelo vsestranski nož srednje velikosti, ki se lahko uporablja za številna kulinarična opravila. Nož izvira iz Japonske in ima široko rezilo brez konice, vendar z dolgo hrbtno stranjo, ki je ukrivljena navzdol in se stika s sprednjim rezilom z ravnim robom. Dolg je od 12 do 20 cm, nima vzglavnika, ima uravnoteženo težo in je lahek za držanje.

Kakšna je razlika med nožem Santoku in kuharskim nožem?

Domači kuharji in profesionalni kuharji uporabljajo nože santoku in kuharske nože za različne naloge rezanja. Kakšne so razlike med tema dvema vrstama nožev? Noži Santoku imajo krajše rezilo kot kuharski noži, njihovo rezilo pa je navadno enostransko v nasprotju z dvostranskimi kuharskimi noži. Ker nima konice, omogoča rezanje z enim samim rezom navzdol, medtem ko morate pri kuhinjskem nožu rezilo pomikati naprej. Če vam je ljubši način rezanja s kolebanjem, izberite kuharski nož, za hitrejše in učinkovitejše rezanje pa nož Santoku.

Za kaj se uporablja nož Santoku?

"Santoku" lahko prevedemo kot "tri vrline" ali "tri načine uporabe", ki so sekljanje, rezanje na kocke in mletje. Omogoča rezanje zelo tankih rezin hrane, zaradi česar so jedi videti lepo in estetsko. Nož Santoku lahko uporabite za:

  • razrez mesa
  • rezanje šunke ali sira
  • rezanje, sekljanje ali drobljenje sadja, zelenjave in oreščkov
  • mletje zelišč
  • ustvarjanje drobnih rezin

Na spletni strani Kulina boste našli kakovostne nože Santoku zanesljivih blagovnih znamk, ki so odporni na obrabo. Nože preverite tako, da Dellinger ali Forged ali Zwilling ali pa najprej preberite naš končni vodnik za nakup noža. Tukaj si lahko ogledate tudi naše najbolje prodajane nože Santoku.

Kako nabrusiti nož Santoku?

Če nož Santoku uporabljate vsak dan, ga morate ostriti pogosto - vsaj vsaka dva tedna. Najboljši način ostrenja noža Santoku je z brusnim kamnom. Nož brusite kot običajen nož - pod kotom 20 stopinj proti brusilnemu kamnu, če ima nož rob granton, pa pod kotom 15 stopinj. Nož lahko odnesete tudi k strokovnjaku.

Kako skrbeti za nož Santoku?

Noži Santoku so precejšnja naložba, zato, če želite, da bo vaš nož Santoku služil dolgo, upoštevajte ta preprosta pravila za čiščenje in shranjevanje nožev:

  • noži so pogosto primerni za pomivanje v pomivalnem stroju, vendar priporočamo, da nož očistite ročno, saj lahko čistila za pomivanje v pomivalnem stroju poškodujejo površino jeklenega rezila
  • če ima nož lesen ročaj, ga ne dajte v pomivalni stroj
  • lesene ročaje redno mažite z lanenim oljem ali čebeljim voskom, da se ne izsušijo
  • nože shranjujte ločeno, da se rezila ne bi potujila. Uporabite blok za nože ali etui za nože
  • redno ostrite nož