Lestenci

1 items total
Lestenec POMP, 54 cm, medenina, Hübsch
Lestenec POMP, 54 cm, medenina, Hübsch
Na zalogi na spletu (2 pcs)
420 €
HU991403

Lestenci - dodajte svoji notranjosti pridih elegance

Kaj so lestenci?

Lestenci so razvejana dekorativna svetila, ki so pogosto nameščena na stropu, podobno kot viseče svetilke. Pogosto imajo več rok ali vej, na katerih je nameščenih več žarnic.

Lestence pogosto najdemo v uradnih prostorih, kot so jedilnice, vhodi in velika stopnišča, lahko pa jih uporabimo tudi v spalnicah, dnevnih sobah in drugih prostorih v hiši.

Katere so vrste lestencev?

Lestenci so dekorativne svetlobne naprave, ki visijo s stropa in imajo pogosto več rok ali vej s svetlobnimi viri. Na voljo so v različnih slogih, velikostih in oblikah, ki ustrezajo različnim notranjim estetikam. Navajamo nekaj najpogostejših vrst lestencev:

  1. Kristalni Lestenec: Ti lestenci so okrašeni s kristalnimi elementi, kot so steklene prizme in kroglice, ki ustvarjajo osupljiv prikaz odsevov svetlobe. Kristalni lestenci so lahko od tradicionalnih in okrašenih oblik do sodobnejših in minimalističnih slogov.

  2. Tradicionalni Lestenec: Tradicionalni lestenci imajo običajno klasičen dizajn, zapletene podrobnosti in okrašeno kovinsko opremo. Pogosto vzbujajo občutek elegance in razkošja z elementi, kot so žarnice v obliki sveč in dekorativni okraski.

  3. Sodobni Lestenec: Sodobne lestence odlikujejo čiste linije, minimalistične oblike in sodobni materiali. Lahko so od elegantnih in geometrijskih do abstraktnih in umetniških, vključujejo pa materiale, kot so kovina, steklo in včasih nekonvencionalni elementi.

  4. lestenecslogu art deco: Lestenec Art Deco: vrsta dekorativne svetilke, ki uteleša značilnosti in oblikovne elemente gibanja Art Deco, ki se je pojavilo v začetku 20. stoletja. Art deco je slog, za katerega so značilne drzne geometrijske oblike, razkošni materiali ter občutek modernosti in elegance. Lestenci v slogu art deco so znani po svoji značilni estetiki in lahko služijo kot funkcionalna razsvetljava in umetniške osrednje točke v notranjih prostorih.

  5. Lestenecmuranskega stekla: Lestenci iz muranskega stekla so znani po zapleteni steklarski obdelavi in živahnih barvah. Pogosto jih ročno izdelujejo na otoku Murano v Italiji in so zelo cenjeni zaradi svoje umetniške vrednosti.

Kako očistiti lestenec?

Zaradi posebnih vrst materialov, ki se uporabljajo pri izdelavi lestencev, se ti sčasoma neizogibno poslabšajo. Vendar lahko z upoštevanjem nekaterih nasvetov za vzdrževanje proces upočasnite.

Pri čiščenju svetilke boste najprej potrebovali lestev in krpo, ki jo boste položili pod lestenec. Krpa bo zbrala ves prah, dele lestenecali kristale, ki padejo med čiščenjem, lestev pa omogoča varno in pravilno čiščenje lestenec.

Pri čiščenju lestenecsi nadenite bombažne rokavice, da ne boste puščali prstnih odtisov, in s suho bombažno brisačo obrišite okvir luči.

Uporabite naravno čistilno raztopino na vodni osnovi, da se znebite težkih madežev in oblog na kristalih, vendar pazite, da mokrih raztopin ne boste nanesli na kovinske dele lestenec. Za redni prah na lestenecvedno uporabljajte suho krpo ali volneno krpo za prah.

To je le nekaj primerov številnih vrst lestencev, ki so na voljo. Izbira vrste lestenec je odvisna od splošnega sloga dekoracije prostora in ambienta, ki ga želite ustvariti.

Poleg stropnih svetil, ki vključujejo tudi viseča svetila, so na voljo tudi druge kategorije dekorativne razsvetljave, kot so namizne svetilke, stenske svetilke, stoječe svetilke in zunanje svetilke.