Nož za kruh FIBRE CARBON 2, 26 cm, de Buyer

Code: DB428626
Brand: de Buyer
91,53 € –28 %
Nož za kruh FIBRE CARBON 2, 26 cm, de Buyer
91,53 € –28 % 65,40 €
Na zalogi na spletu (1 pcs)

Nož za kruh De Buyer ima nazobčano rezilo dolžine 25,6 cm, izdelano iz visokokakovostnega nemškega jedilnega jekla. Izjemna ostrina, edinstven sistem uravnoteženja nožev, ki ustreza potrebam kuharjev. Ročaj za udobno delo brez utrujenosti.

Detailed information

Product detailed description

POPIS

Nož za kruh in pecivo iz kolekcije Fibre Karbon 2 podjetja De Buyer ima dolgo nazobčano rezilo in je izjemno oster. Ta nož je zaradi žagastega rezila idealen za rezanje kruha in drugega peciva. Z njim lahko obdelate tudi trdo skorjo in narežete čiste rezine, ne da bi razbili puhasto drobtinico.

Rezilo je izdelano iz visokokakovostnega nemškega nerjavečega jekla X50CrMoV15 (posebno jeklo za nože) s trdoto 56 HRC (Rockwellova lestvica trdote). Serija FK2 ima edinstven sistem uravnoteženja noža glede na potrebe posameznega kuharja. Preprosto odvijajte nogo iz nerjavečega jekla na ročaju in odstranite potrebno količino vložkov iz nerjavečega jekla.

Ročaj noža je ročno izdelan s plastenjem ogljikovih vlaken. Zaradi tega je zelo trpežen in močan ter omogoča prijeten in udoben oprijem za rezanje brez utrujenosti. Zaščita ščiti prste. Stojalo za nože je idealno za varno shranjevanje nožev.

SPECIFIKACIJE

Dolžina noža : 40,5 cm

Dolžina rezila : 26 cm

Material: poseben nož nocel, ogljikova vlakna (ročaj)

Barva: srebrna, črna (ročaj)

PREDNOSTI IN SLABOSTI

plus

Nož za kruh ima nazobčano rezilo in je idealen za rezanje kruha in drugega peciva.

Rezilo je izjemno ostro.

Rezilo noža je izdelano iz nemškega nerjavečega jekla vrhunske kakovosti.

Edinstven sistem uravnoteženja noža glede na potrebe kuharja.

Zaščita ščiti prste. Gladek prehod med varovalom in ročajem.

Ergonomski ročaj zagotavlja varen, udoben in prijeten oprijem za delo brez utrujenosti.

Nož je primeren tudi za profesionalno uporabo.

PRAKTIČNI NASVETI

Primerno zapomivanje v pomivalnem stroju: NE

Da bi zagotovili dolgotrajnejšo ostrino, nož vedno umivajte le v hladni vodi.

RAZLIKA MED BRUSILNIM KAMNOM, BRUSILNIKOM NOŽEV IN BRUSILNIM KAMNOM

Brusilnik nožev uporabljajte med rednim vzdrževanjem - pred vsako uporabo noža. Vendar pa brusilnik za nože ali brusilni kamen uporabljajte le občasno, da nožu povrnete prvotno ostrino, tj. ko je nož res dolgočasen.

PLOŠČA ZA NOŽE

Brusilnik za nože se uporablja za redno vzdrževanje nožev. Z brusilnikom za nože lahko hitro in preprosto obnovite prvotno ostrino svojih nožev. Za vzdrževanje rezila uporabite brusilnik. Na že dolgo neostrem nožu ni lahko ustvariti ostrega roba - v tem primeru izberite brusilnik za nože ali brusilni kamen. Brusilnik ima ročaj, brusilni del pa ima lahko finejšo ali bolj grobo površino. Brusilnik ni praktičen za vzdrževanje prevelikih nožev.

Brusilni del brusilnega kamna je lahko izdelan iz različnih materialov - diamanta, keramike, posebnega rezalnega jekla itd. Dolžino brusilnega dela je treba izbrati glede na dolžino rezil nožev, ki jih je treba nabrusiti. Na voljo so brusilniki z deli za brušenje od 20 cm do 31,5 cm - poseben mesarski brusilnik za brušenje velikih nožev.

Brušenje noža z brusnim kamnom

broušení nože ocílkou

V eni roki držite brusilnik navpično, v drugi pa nož (nagnjen pod kotom približno 20° glede na površino brusilnika). Najbolje je imeti oporo (npr. mizo in brisačo, da brusilnik ne zdrsne), da ohranite enak kot po celotnem rezilu in da je ostrenje natančno. Delo z brusilnikom je treba vaditi, da se izognete neželenim zobcem na rezilu. Potegnite nož od pete do konice proti rezilu in enako ponovite z druge strani rezila (20-krat na vsaki strani). Poskusite ohraniti enak kot med nožem in brusilnikom in ne pritiskajte premočno.

BRUSILNIK NOŽEV

Z brusilnikom za nože lahko povrnete prvotno ostrino noža. Za razliko od brusilnika nožev lahko obdeluje tudi dolgočasne nože. Brusilnik za nože vsebuje brusilne plošče iz različnih materialov, s katerimi raztegnete nož. Tako je ostrenje nožev z brusilnikom nožev zelo enostavno in hitro. Z brusilnimi ploščicami nekajkrat prestavite rezilo po celotni dolžini noža in spet boste imeli popolnoma oster nož. Brusilnik morate uporabiti le enkrat na mesec ali če je nož že potuhnjen. Za redno vzdrževanje nožev pred rezanjem zadošča brusilnik nožev.

BROWN STONE

Kamen za brušenje nožev ima površino z določeno hrapavostjo. Na voljo je tudi brusilni kamen z dvojno zrnatostjo, ki je na eni strani grob, na drugi pa fin. Brusilni kamen se uporablja za povrnitev prvotne ostrine nožev - kot brusilnik nožev. Brusilni kamen je treba pred uporabo navlažiti, rezila nožev pa morajo biti nameščena pod pravilnim kotom (približno 12-15°).

Brušenje nožev z abrazivnim kamnom

broušení nože brusným kamenem

Rezilo noža položite na en konec kamna in ga enakomerno rahlo potegnite proti desni proti rezilu. Obrnite nož in ga potegnite na enak način, vendar v nasprotni smeri. Vedno podrgnite po celotni dolžini rezila. Vendar pazite, da se rezilo ne zatakne za rob brusilnega kamna. Potegnite nož, kot da bi skušali izrezati tanko rezino iz brusilnika. Na nož ne pritiskajte preveč. Najprej brusite na bolj grobi površini, nato pa na finejši, da se rezilo zgladi in odstranijo ostružki.

ZRNATOST BRUSNEGA KAMNA

Zrnatost brusnega kamna izberite glede na uporabo noža. Rezilo je brušeno na brusnem kamnu z bolj grobim robom, kar je idealno za rezanje mehkih in vlaknastih sestavin, kot sta zelenjava ali meso. Na finejših brusilnih kamnih (z manjšo grobostjo) dobite gladek rob, ki je primeren za rezanje s pritiskom in ne z vlečenjem, npr. pri sekljanju ali odstranjevanju kože. Dobljeni rob je odvisen od grobosti (zrnatosti) brusnega kamna in kota, pod katerim brusite nož.

Zrnatost (grobost) brusnega kamna je določena s številko, ki ustreza številu očesc sita na palec (25,4 mm), skozi katera abraziv še vedno pade med sejanji. Večje kot je število, gostejše je sito in finejši je abraziv. Mednarodni standardi FEPA (Federation of European Grinding Aid Manufacturers) določajo velikost zrnc, glejte preglednico:

Velikost zrnc v skladu s FEPA

Besedno ime

7, 8, 10, 12

grobo

14, 16, 20, 22, 24, 30

grobo

36, 40, 46, 54, 60

srednja

70, 80, 90, 100, 120

fine

150, 180, 220, 240

zelo občutljiva

280, 320, 400, 500, 600

posebno občutljivi

800, 1000, 1200

zelo fino

Celozrnný chléb

POLNOZRNATI KRUH BREZ GNETENJA

Sestavine
3
skodelice (708 ml) tople (ne vroče) vode, 1 žlica suhega kvasa, 1 žlica sladkorja, 1 žlica rastlinskega olja (npr. 1 žlica kisa, 3 skodelice (375 g) navadne pšenične ali navadne pirajeve moke, 2,5 do 3 skodelice (324 do 389 g) polnozrnate pšenične moke, 1 do 1,5 žlice soli, oreščki, semena po okusu

Postopek
1. V veliki skledi zmešajte toplo vodo, kvas in sladkor. Voda ne sme biti vroča, ampak mora imeti telesno temperaturo, da se kvasovke ne razgradijo. Počakajte nekaj minut, da se kvas aktivira in na površini naredi mehurčke, nato dodajte kis in olje.

2. Po skodelicah dodajajte navadno moko in med posameznimi skodelicami testo temeljito premešajte. Nato postopoma dodajte polnozrnato moko in sol ter med vsakim dodajanjem temeljito premešajte. Testo bo zelo tanko, kašasto in lepljivo. Dodajte semena, oreščke ali karkoli drugega. Poskusite lahko tudi z zelišči, suhimi paradižniki, česnom ali ocvrto čebulo.

3. Pokrijte ga s čisto brisačo in pustite na toplem mestu, da vzhaja približno 30-40 minut, dokler se ne podvoji.

4. Pečico segrejte na 185 °C. Z lopatko prenesite testo v pekač za kruh (iz testa bosta nastala 2 hlebca). Površino potresite z dodatnimi semeni in pecite približno 50 minut, dokler se kruh na vrhu ne zlato rjavo obarva. Da je kruh pripravljen, lahko na prvi pogled ugotovite tudi po tem, da se odmakne od stranic kalupa in da se po obodu pojavi majhna vrzel. Ko kruh vzamete iz pečice, ga lahko gladko potisnete na rešetko, kjer se lepo ohladi, ne da bi se zažgal. Če želite preveriti, ali je kruh že pečen, potrkajte na dno kruha, ki mora biti votlo.
Vir recepta in slika recepta: https://kitchenette.cz/clanek/73-celozrnny-chleb-bez-hneteni

RECEPT ZA DOMAČI KRUH S KUMINO

lngredience

200 g ržene moke (lahko tudi polnozrnate), 300 g pšenične krušne moke, 200 g pšenične gladke moke (lahko tudi polnozrnate ali pira), cela kumina (približno 15 g), 15 g svežega kvasa, 1 žlička sladkorja (ali medu, melase ...), 490 ml vode (lahko tudi pivo ali sirotka), 15 g soli

Domácí kmínový chléb

Postopek
1. V skledo kuhinjskega robota nadrobite kvas. Če nimate kuhinjskega robota, testo zgnetite ročno. Dodajte sladkor in ga z vilicami mešajte, dokler ne postane redka kaša. Zmešajte z vodo in dobro premešajte z metlico.

2. Nato dodajte vse ostalo iz recepta. Stroj vključite na nizko hitrost in ga pustite gnesti 10 minut. Če uporabljate domači pekač, ga pustite gnesti 30 minut, nato pa testo odstranite.

3. V plastično posodo, namaščeno z žličko olja, dajte izdelano in lepljivo testo. Če nimate posode s pokrovom, jo dajte v plastično vrečko. Na sobni temperaturi pustite vzhajati eno uro. Med tem časom enkrat prepognite. To storimo tako, da robove testa raztegnemo in jih prepognemo v sredino testa. To počne moškemu v skledi naokoli.

4. Po eni uri linijo malo namažite z oljem in testo raztegnite v približno kvadratno obliko. Zložite in zategnite, da se oblikuje stožec. Testo za krof potresite z rženo moko in ga položite tako, da je šiv obrnjen navzgor. Testo lahko pustite vzhajati v cedilu, obloženem s kuhinjsko brisačo, in ga pomokate. Po prevrnitvi bo spoj pod njim in se med peko ne bo razlezel. Testo dajte nazaj v vrečko in ga pustite vzhajati eno uro. Po približno 20 minutah vklopite pečico s kamnom za peko in posodo za vodo. Če jih spečete na pekaču, jih lahko pozneje segrejete. Pečica mora doseči najmanjšo temperaturo 250 °C .

5. Vzhajani kruh, ki je popolnoma napolnil pekač, previdno prevrnite na posodno lopatico. To posujte z grobo ali koruzno moko. Kruh bo bolje zdrsnil po njej. Če pečete na pekaču, je pomembno, da ga sploh ne izvlečete. Hitro se ohladi in kruh bi po obodu razpokal. Pripravite približno 200 ml vroče vode iz kotlička, britvico in lopatko za sajenje. Zdaj bo šlo zelo hitro. Še posebej pazite na paro!

6. Kruh namažite na lopato, ga po želji razrežite in hitro potisnite na kamen ali pekač v pečici. V spodnji pladenj na dnu pečice nalijte vodo in hitro zaprite pečico. Nastavite časovnik na 15 minut.

7. Nato znižajte temperaturo na 190-200 °C . Pekač odstranite v vodo in ga pecite 30 minut.

8. Pustite, da se ohladi na rešetki. Ne režite toplega kruha! Prišlo bi do krčenja.

Iz zgornjih sestavin pripravite hlebček, ki tehta 1200 g.

Vir recepta in slika recepta: http://www.pazitka.cz/ostatni/domaci-kminovy-chleba-z-drozdi/

Additional parameters

Category: Noži za kruh
Weight: 0.28 kg
Barva: Črna
Material: Nerjaveče jeklo
Dolžina rezila: 26 cm
Vrsta izdelka: Nož za kruh
Kolekcija: De Buyer Fiber Carbon
Margin: E
Velikost: 26 cm
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: