Stoječa ogledala

1 items total
Ogledalo za toaletno mizo PESA, rjava, Blomus
78 €
BM66000

Stenska ogledala - povečajo prostor

Kaj so stoječa ogledala?

Stoječa ogledala so praktičen in pogosto moden dodatek k vaši sobi, ki ga lahko pritisnete ob steno ali pustite stati samostojno s stojalom za njim, tako kot namizno ogledalo ki je na voljo na spletni strani Kulina.

Ta ogledala lahko tudi polepšajo spalnico, dnevno sobo in druge prostore ter jim dajejo več razsežnosti, odvisno od tega, kam jih postavite. Nakupujte pri vrhunskih blagovnih znamkah, kot so Blomus in Hübsch tukaj in poiščite tisto, ki ustreza vašemu okusu.

Kje po hiši so postavljena stoječa ogledala?

Stoječe ogledalo lahko postavite, kamorkoli želite, vendar je dobro, da ga postavite v prostor z majhnim številom nog, da preprečite trke in udarce.

V prostorni dnevni sobi lahko stoječe ogledalo podvoji občutek prostora. Stoječe ogledalo, ki služi kot ogledalo za oblačenje v celotni dolžini, lahko postavite v spalnico, prostorno kopalnico ali garderobo.

Stoječe ogledalo lahko postavite poleg jedilna miza, v mračni kotiček katere koli sobe ali na konec dolgega, temnega hodnika, da bo odsevalo svetlobo, izboljšalo poglede in povečalo občutek prostora.

Tudi veliko stoječe ogledalo s kovinskim okvirjem ob steni lahko spremeni zadnjo teraso v zunanji bivalni prostor.

Kako visoko naj bo stoječe ogledalo?

Pri tem gre predvsem za osebne preference. Če nameravate za načrtovanje garderobe uporabiti stoječe ogledalo, mora biti dolgo vsaj 25 cm.

Višina stoječega ogledala je odvisna od višine vašega stropa, lokacije, v kateri se nahaja, in od tega, kako močno želite, da je ogledalo vidno. V razponu od 5 do 7 čevljev je izdelanih več stoječih ogledal. Za otroško sobo lahko izberete tako kratko, kot želite, za velik prostor pa tako visoko, kot želite.

Kako stabilizirati nagnjeno ogledalo?

Stabilnost nagnjenega ogledala je odvisna od debeline in stabilnosti podlage, višine in velikosti ogledala ter količine trenja med ogledalom in stojiščem.

Preden postavite ogledalo z lesenim okvirjem na površino iz trdega lesa, dodajte nekaj gumijastih ročajev ali pohištvenih trakov, da ne bo drselo. S pritrditvijo pohištvenih trakov na hrbtno stran ogledala, pritrditvijo na stenske šipe ali s sidri za mavčno ploščo, s katerimi ga pritrdite na steno, lahko naredite še korak naprej.

Kako ogledala vplivajo na notranjost?

Stenska ogledala so vsestranski in vplivni elementi notranje opreme z več prednostmi:

 • Izboljšani prostor: Zrcala vizualno razširijo prostor, zaradi česar se zdi večji in bolj odprt. S strateško postavitvijo ogledal lahko ustvarite iluzijo globine, zlasti v manjših prostorih.

 • Povečana svetloba: Zrcala odbijajo naravno in umetno svetlobo ter tako učinkovito osvetlijo prostor. Pomagajo enakomerneje porazdeliti svetlobo in lahko celo naredijo prostor bolj sončen in vabljiv.

 • Dekorativni poudarki: Ogledala so na voljo v različnih oblikah, velikostih in okvirjih, kar stenam doda dekorativni pridih. Služijo lahko kot osrednje točke ali dopolnilni deli, ki izboljšajo estetiko prostora.

 • Vizualni interes: Zrcala v notranjost vnesejo teksturo in dimenzijo. Njihove odsevne površine dodajo kompleksnost in prefinjenost ter razbijajo monotonost v oblikovanju.

 • Umetniške refleksije: Zrcala lahko zajamejo in odražajo lepoto umetnin, pohištva in arhitekturnih detajlov, kar vam omogoča, da uživate v več vidikih vašega dekorja.

 • Iluzija višine: Visoka ogledala lahko ustvarijo navpični poudarek in vizualno podaljšajo višino prostora, kar je lahko še posebej koristno v prostorih z nižjimi stropi.

 • Ravnovesje in simetrija: Z postavitvijo ogledal simetrično ali v parih lahko ustvarite občutek ravnovesja in harmonije v razporeditvi prostora.

 • Funkcionalna uporaba: Zrcala so praktična za osebno nego in pregledovanje oblačil, zlasti če so nameščena na vhodih, hodnikih ali v garderobnih prostorih.

 • Razgledi in pokrajina: Z ogledali lahko zajamete zunanje poglede, zelenje ali zanimivo arhitekturo in tako učinkovito prenesete zunanjost v notranjost.

 • Majhni prostori: Ogledala so še posebej koristna v majhnih sobah ali ozkih hodnikih, kjer lahko prostor naredijo manj utesnjen in bolj prijeten.

 • Izjava o oblikovanju: Zrcala so lahko izrazni kosi, saj prikazujejo edinstvene okvirje ali oblike, ki odražajo vaš osebni slog.

Na splošno ogledala prispevajo k estetiki, funkcionalnosti in splošnemu ambientu notranjosti. S skrbno izbiro njihove postavitve in zasnove lahko izkoristite njihovo preobrazbeno moč in tako izboljšate svoje bivalne prostore.

Naša dekorativna stoječa ogledala so na voljo v različnih velikostih in oblikah za vašo hišo ali stanovanje, tako da lahko vsakemu prostoru dodelite svoj individualni slog. Zrcala so fantastična za ustvarjanje videza prostora in odpirajo tudi najmanjše garsonjere ali hodnike! Imamo tudi zbirko stenskih ogledal. Poglejte jih!