Talne svetilke v loku

1 items total
Talna svetilka PIPE, 168 cm, medenina, Hübsch
Outlet
303 € –23 %
231 €
HU990914

Talne svetilke Arc - svetlobno doživetje z ukrivljenimi oblikami

Kakšne so prednosti uporabe svetilka v obliki loka v vaši notranjosti?

Talne svetilke v obliki loka izstopajo zaradi svoje značilne in elegantne oblike, za katero je značilna graciozna roka v obliki loka, ki se razteza od podstavka in drži vir svetlobe na določenem območju. Talne svetilke z lokom imajo več značilnosti, zaradi katerih so posebne z vidika oblikovanja:

 • Oblikovana struktura: Oblakove talne svetilke najbolj zaznamuje lokovna roka, ki omogoča, da je vir svetlobe odmaknjen od podstavka. Ta zasnova ustvarja vizualno presenetljivo in edinstveno silhueto, ki izstopa v prostoru.

 • Vizualni učinek: Obsežna krivulja loka ustvarja občutek dramatičnosti in vizualnega učinka. Ta oblikovni element pritegne pogled navzgor in svetilki doda kiparsko kakovost, zaradi česar je v notranjosti zelo prepoznavna.

 • Funkcionalnost: Obločne talne svetilke imajo praktične prednosti, saj omogočajo usmerjanje svetlobe nad sedežne površine, bralne kotičke ali mize brez potrebe po stropnih ali stenskih svetilkah. Zaradi te funkcionalnosti so vsestransko uporabne za osvetlitev opravil, ambientalno osvetlitev ali osvetlitev poudarka.

 • Prilagodljiva namestitev: Oblikovanje talne svetilke z lokom omogoča strateško postavitev, ne da bi zasedala dragoceni prostor neposredno pod svetilko. Zato so idealni za postavitev ob kavčih, stolih, jedilnih mizah ali drugih kosih pohištva.

 • Vertikalni interes: Podaljšani lok daje prostoru navpično zanimivost in višino, kar prispeva k splošnemu vizualnemu ravnovesju in daje občutek veličine. To je še posebej koristno v prostorih z nižjimi stropi ali prostorih, ki potrebujejo arhitekturno središčno točko.

 • Raznolikost oblikovanja: Obločne talne svetilke so na voljo v različnih slogih, materialih in obdelavah. Na voljo so različne možnosti, ki ustrezajo različnim notranjim estetikam in osebnim željam, od elegantnih in sodobnih do bolj tradicionalnih in okrašenih modelov.

 • Dekorativna privlačnost: Poleg funkcionalnega namena osvetlitve so v oblikovanje talne svetilke pogosto vključeni tudi dekorativni elementi. To lahko vključuje elegantne odtenke, zapletene detajle na loku in estetsko prijetne zaključke.

 • Osrednja točka: Obločne talne svetilke lahko zasidrajo oblikovalsko shemo ali delujejo kot osrednja točka v prostoru. Njihova edinstvena oblika in viden položaj pritegneta pozornost in prispevata k celotnemu ambientu notranjosti.

Oblikovanje talne svetilke z lokom združuje obliko in funkcijo ter ponuja harmonično kombinacijo umetniškega izraza in praktičnih svetlobnih rešitev. Zaradi svoje kiparske prezence, vsestranskosti in sposobnosti, da povzdignejo notranje prostore, so posebna in vplivna oblikovalska izbira.

Talne svetilke, vključno z lokom, imajo ključno vlogo pri oblikovanju notranjosti, saj zagotavljajo funkcionalno osvetlitev in estetsko izboljšavo bivalnih prostorov. Te vsestranske svetilke omogočajo osvetlitev določenih območij ali ustvarjanje ambientalne osvetlitve, ki ustreza različnim potrebam in razpoloženjem. Talne svetilke lahko služijo kot bralne lučke ob udobnem stolu, zagotavljajo osvetlitev nad pisalno mizo ali prispevajo k splošni osvetlitvi prostora, če so strateško postavljene. Poleg funkcionalne uporabnosti lahko talne svetilke spremenijo tudi ambient v prostoru. Ker je na voljo široka paleta slogov, velikosti in modelov, postanejo sestavni del notranje opreme. Dobro izbrana talna svetilka je lahko osrednja oblikovalska točka, ki doda navpično zanimivost ter dopolnjuje okoliško pohištvo in dekor. Talne svetilke, od minimalističnih in sodobnih do okrašenih in tradicionalnih, prispevajo k splošni estetiki, teksturi in vizualnemu ravnovesju prostora ter ponujajo priložnost, da v prostor vnesete osebni slog in značaj.

Kako visoka mora biti svetilka v obliki loka ?

Višina svetilka v obliki loka se lahko razlikuje glede na obliko in predvideno uporabo. Običajna višina svetilka v obliki loka pa je med 180 cm in 220 cm (približno od 70,9 do 86,6 palca). Ta razpon višine je primeren za zagotavljanje ustreznega odmika od pohištva, kot so zofe, stoli ali jedilne mize, hkrati pa omogoča, da lok svetilke ustvari eleganten in vizualno privlačen lok.

Pri izbiri višine svetilka v obliki lokaupoštevajte naslednje dejavnike:

 • Višina pohištva: Oblok svetilke mora biti dovolj oddaljen od bližnjega pohištva, da ne ovira nobene ovire. Če nameravate svetilko postaviti nad kavč ali jedilna miza, poskrbite, da bo lok svetilke segal v primerno višino nad pohištvom.

 • Razmerja v sobi: Upoštevajte splošne dimenzije prostora. V prostorih z višjimi stropi se lahko dobro obnese višja lokovna svetilka, medtem ko je za prostore z nižjimi stropi primernejša nekoliko nižja svetilka.

 • Vizualni učinek: Višina svetilke vpliva tudi na njen vizualni učinek v prostoru. Visoka svetilka lahko pritegne pozornost in postane izrazit kos, medtem ko lahko nižja svetilka zagotavlja nežnejšo osvetlitev in prispeva k bolj umirjenemu videzu.

 • Funkcionalnost: Premislite o namenu uporabe svetilke. Če nameravate svetilko uporabljati za branje ali osvetlitev opravil, poskrbite, da bo senčilo svetilke na primerni višini za udobno osvetlitev.

Pred izbiro svetilka v obliki loka je priporočljivo izmeriti razpoložljivi prostor in pohištvo, da se bo brezhibno ujemala z razporeditvijo prostora. Ne pozabite, da lahko na idealno višino za vaše razmere vplivajo tudi individualne želje in konfiguracija prostora.

Preverite tudi našo ponudbo obeskov in stenskih svetilk.